Hatay mutfağı, dünyanın en özel lezzetlerinden biri olarak kabul edilirken, şimdi Dubaï’de üretilen bir çikolatanın içinde kullanıldı! Evet, yanlış duymadınız: Hatay’ın meşhur tel kadayıfı, Güneydoğu Anadolu’nun en değerli ürünlerinden biri olan Antep fıstığı ile birleşerek Dubaï’nin özel çikolatalarından birinin malzemesi oldu. Sosyal medya bu gelişmeyle çalkalanırken, Hataylılar "Bu lezzetler Dubaï’nin değil, bizim!" diyerek tepki gösteriyor.

Dubai Cikolatasi Min (1)

Yaralarımızı Beraber Saracağız Yaralarımızı Beraber Saracağız

Antep fıstığı, özellikle Gaziantep ve çevresinde yetişen, bölgeye özgü bir ürün olarak bilinir. Kendi iklimi ve toprak yapısıyla dünya çapında lezzet ve kalite bakımından ayrı bir yer edinmiştir. Bu yerel tatların, başka ülkelerde farklı markalar altında kullanılması ise bölge halkını rahatsız ediyor. "Bu ürünler, bizim toprağımızdan çıkıyor ve kültürümüzün bir parçası!" diyen Hataylılar, yöresel değerlerin korunması ve tanıtımının doğru bir şekilde yapılması gerektiğine dikkat çekiyor.

Antep Fıstığı

Peki, Hatay’ın zengin mutfağı Dubaï’nin mi olacak? Hataylılar bu duruma karşı birleşerek kendi lezzetlerine sahip çıkmak için harekete geçmeli mi? "Hatay mutfağı dünyaya açılıyor ama bizim adımıza değil!" diyerek, bu duruma son vermek isteyenler ne diyor?

Tel Kadayıf

Yerel mutfağımıza sahip çıkalım, sesimizi duyuralım! Hatay'ın hak ettiği değeri ve tanıtımı alması için sizce neler yapılmalı?

Muhabir: Hatice Katırcıoğlu