Kırıkhan Kaymakamlığı ve Kırıkhan Belediyesi tarafından Kırıkhan’ın yeniden inşa ve ihyası için çalıştay toplantısı gerçekleştirildi. Şehit Gülşah Güler Sosyal Tesisleri salonunda düzenlenen toplantıya, İlçe Kaymakamı Ayhan Akpay, Milletvekili Hüseyin Yayman, Belediye Başkanı Ömer Erdal Çelik, Cumhur İttifakı ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, TOKİ, DSİ, AFAD, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantıda kalıcı konutlar, rezerv alanları, yerinde dönüşüm, köy evleri ve ilçenin modern bir şehir haline gelmesi için hayata geçirilmesi gereken projeler anlatıldı. Ayrıca mahalle muhtarları başta olmak üzere katılımcıların sorunları dinlenip çözümleri noktasında değerlendirmelerde bulunuldu.

Kırıkhan Belediye Personeline %64.14 Zam Kırıkhan Belediye Personeline %64.14 Zam

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Ömer Erdal Çelik, şu ifadelere yer verdi:

“Bugün Kırıkhan’da bir araya geldik. Kırıkhan’ımızın ortak noktadaki sorunlarını, sıkıntılarını birlikte masaya yatırıp istişarelerde bulunup bu konuları en kısa zamanda sonuca götürmek için bir araya geldik. İnşallah ortak noktada buluşup ilçemiz için en iyisini yaparız. Köy evlerimiz, rezerv alanlarımızın konuları, konteyner kentlerdeki durumlarımız, eski TOKİ konutlarımızın yapımı, rezerv alanı içerisindeki vatandaşlarımızın iş yeri ve barınma konuları ile içme suyu, altyapı yatırımları konularında bugün bir değerlendirme yapacağız. Yaşadığımız afetin büyüklüğünü biliyoruz. Hep birlikte zor günlerden geçiyoruz. Hizmet anlamında başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlarımız, milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Sayın Kaymakamımız ilçemize yeni geldi, çok şükür geldiği andan itibaren farkını hissettirmeye başladı. İnşallah sizlerle de bir arada olarak şehrimizin tüm sıkıntılarını ve problemlerini birlikte çözelim. Daha yaşanabilir, daha güzel bir Kırıkhan ve Hatay için elimizden geleni yapacağız. Büyükşehir Belediyesi’nin de bizlerle birlikte koordineli bir şekilde çalışması, Hatay’da çok güzel şeylere imza atıyor. Hatay tarihinde 1000 kilometrelik bir yol yapım işi bugüne kadar olmadı. Ama bugün 1000 kilometrelik bir yol yapımı planlandı. Hatay’ın her noktasında çalışmalar devam ediyor. Hatay’ın birçok noktasında hızlı bir şekilde planlamalar yapılıyor ve İnşallah kısa zamanda sorunlarımızı çözeceğiz. TOKİ evlerimiz ve köy evlerimizle ilgili yapılan konutlar hızlı bir şekilde yükseliyor ve belli bir aşamaya geldi. Yeni konut alanları çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu alanlardaki konutlarımızı da hızlı bir şekilde yükselterek teslim edildiğinde şehrimizde yaşam normalleşmeye başlayacak. Şehrimizde yeni imar planları yapılıyor. Bugün Antakya’da Valilik ve bakanlığımızın mekânsal planlama daire başkanlığı çalışmalarını sürdürüyor. Her ihtiyaç noktası düşünülerek yeniden planlanıp 100 yılın hesaplarını ortaya koyarak şehrimizi hak ettiği yere İnşallah hep birlikte getireceğiz. Sıkıntılarımız var, problemlerimiz var; yollarımız kötü, sularımız akmıyor, kalacak konut sıkıntımız var, konteynerlerde yerleşme sorunumuz var, ticarethanelerde problemlerimiz var. Bunların hepsini biliyoruz ve bugün de bunun için buradayız. Hep birlikte el ele, sabır ve anlayışla ilçemizi yeniden inşa edeceğiz.” dedi.

Çalıştay toplantısı, dilek ve temenniler bölümü ile sona erdi. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi